• (06) 299 44 500
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rallye GourmandAchterHoek

Startlocatie:

Boerderij "De Deel" in Rheden maakt deel uit van boerderij Midden Heuven. Hier stonden vroeger de paarden, koeien en landbouwwerktuigen. De Deel ligt op Landgoed Heuven, ongeveer 100 hectare natuurschoon in Nationaal Park Veluwezoom. 

Het naastgelegen sfeervolle Restaurant De Ruif en het mooie beschutte terras zijn in alle seizoenen een ideale uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers en voor iedereen die houdt van goed en lekker eten. Hier komen traditie, sfeer en de gastvrijheid van nu perfect samen.

Boerderij "De Deel"

Image

Havezathe Carpe Diem

Image

Tussenstop:

Havezathe Carpe Diem. Het ware buitenleven ervaart u op deze historische en karakteristieke Havezathe. Het ruisen van de bomen, het knisperende grint en vooral de vergezichten over de landerijen van de Achterhoek zorgen voor een ultieme natuurbeleving.
 
Het restaurant, gesitueerd op de oude deel, is een aanrader evenals het prachtige terras met uitzicht op de Montferlandse bossen.
 
Chef-kok Lars Elshof heeft voor u een heerlijk voorgerecht samengesteld om van te genieten.

Lunchlocatie:

Boerderijrestaurant "de Woord". hier kun je echt culinair genieten op z'n Achterhoeks!, landelijk gelegen in de buurtschap Corle, centraal gelegen tussen Winterswijk, Aalten en Lichtenvoorde.
 
Boerderij de Woord, of zoals een Achterhoeker zegt: ‘Woordman’, was een kleine Saksische boerderij met slechts enkele koeien, een paard en een klompenmakerij. De toenmalige eigenaar (begin 1900) bouwde een zijstukje aan de boerderij om daar een borrel te kunnen schenken. Op dat moment ontstaat het begin van een lange horecageschiedenis die bijna honderd jaar later (1995) resulteert in boerderij-restaurant de Woord.
 
Het laatste Woord’ heeft ook een kleine ambachtelijke stokerij, waar men vanuit liefde en passie eigen likeuren stoken. De basis van deze likeurbereidingen zijn zuivere alcohol en fruit, voor zover mogelijk uit eigen boomgaard. ‘Het laatste Woord’ verwijst naar het gebruik van likeur als afsluiter van bijvoorbeeld een heerlijk diner

Restaurant "De Woord"

Image

Loco Lievelde

Image

Tussenstop:

Een warm welkom bij Loco! De stoomtrein is inmiddels vervangen door de diesel locomotief. Maar de sfeervolle horecalocatie aan het spoor is sinds 1932 nauwelijks veranderd. Bij aankomst heeft het uitnodigende karakteristieke pand nog steeds de aantrekkingskracht van een warme deken. Een bezoek aan Loco is dan ook meer thuiskomen, waar je omarmd wordt door het gezellige interieur en de hartelijke mensen die er werken.

De typische sfeer van vervlogen tijden, in combinatie met de luxe en het comfort van vandaag en morgen maakt een bezoek tot een totaalbeleving die we gerust bijzonder mogen noemen. Het trefpunt van de Achterhoek!

Finishlocatie:

De Bronckhorst Hoeve, is een prachtig gerestaureerde herenboerderij uit 1872. De landelijke ligging en het stijlvolle interieur geven een gevoel van comfort en beslotenheid. De prachtige all seasons buitenlocatie ‘De Bronckgaerd’ is, zoals de naam al doet vermoeden gesitueerd in de appelboomgaard.
 
Op deze schitterende locatie in het buitengebied van Brummen hebben wij onze afsluitende borrel en tongstrelend diner. Uiteraard zijn alle drankjes (bier, wijn en frisdranken) vanaf de finish en tijdens het diner inclusief.
 
 

De "Bronckhorst Hoeve"

Image
© 2021 Rallye Gourmand Achterhoek. Alle rechten voorbehouden.