• (06) 299 44 500
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rallye GourmandAchterHoek

Deelnamevoorwaarden


Algemeen

Deelname aan de Rallye Gourmand Achterhoek staat open voor automobielen welke gebouwd zijn voor 31 december 1989. Voor equipes in de Tourklasse hanteren wij geen leeftijdsgrens voor de auto. De deelnemende auto's mogen niet voorzien zijn van een uitbundige vorm van reclame en/of bestickering. Auto's met teveel uitlaatgeluid worden niet aan de start toegelaten of kunnen tijdens het evenement worden gediskwalificeert; dit door een beslissing van de wedstrijdleider. De eigenaar van de auto dient, indien van toepassing, in het bezit te zijn van een geldig Apk-keuringbewijs.

De Rallye Gourmand Achterhoek wordt verreden met toestemming van de lokale overheden en conform het Standaard Reglement (SR) van de Nederlandse Historische Rally Federatie www.nhrf.nl, het Bijzonder Reglement en de Wegverkeerswet.

Verzekering

De auto dient tijdens de rally verzekerd te zijn conform de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (WAM) zonder enige beperking zoals bijvoorbeeld uitsluiting bij regularity rally’s, inclusief behendigheidstesten of omschrijvingen van gelijke strekking. Het is de verantwoording van de equipe om een dergelijke verzekering of uitbreiding van de bestaande verzekering af te sluiten. U dient dit bij de documentencontrole door middel van de vrijwaringsclausule te verklaren.

Verzekering door organisator

De organisatie maakt gebruik van het verzekeringspakket van de NHRF tegen Wettelijke Aansprakelijkheid voor schade aan personen en/of goederen van derden en/of vrijwilligers en/of medewerkers en/of deelnemers. Daarnaast is in dit pakket een secundaire WAM verzekering ten behoeve van de deelnemers opgenomen.

Documenten

Bij de inschrijving zijn geen specifieke documenten nodig. U dient bij de inschrijftafel de vrijwaringsverklaring te ondertekenen. Er wordt geen technische/conformiteitkeuring gehouden.

Apparatuur

Er mag gebruik worden gemaakt van zowel mechanische als elektronische meetapparatuur.  De aanwezigheid, binnen handbereik van bestuurder en/of navigator en/of het gebruik van een GPS navigatiesysteem, in welke vorm dan ook (dus ook mobiele telefoons en tablets), wordt niet toegestaan. Overtreding van deze regel kan worden bestraft met  uitsluiting. Gedurende het evenement zal er op GPS navigatieapparatuur gecontroleerd kunnen worden. Het gebruik, anders dan in geval van calamiteiten, van een mobiele telefoon gedurende de rally is niet toegestaan. Wij adviseren de equipe mobiele telefoons gedurende de rally in de kofferbak te bewaren.

Klasse

Er kan ingeschreven worden in de Expertklasse voor de zeer ervaren equipes, in de Sportklasse voor de ervaren equipes en de minder ervaren of beginnende equipes in de Toerklasse. Verdeeld over de klasses worden maximaal 60 equipes aan de start toegelaten.

Wijzigingen

Tot 1 uur voor de start kunt u uw inschrijving nog wijzigen voor wat betreft naam bestuurder of navigator en de ingeschreven auto. Na 1 augustus 2022 kunt u in  principe niet meer van klasse wisselen.

Inschrijfgeld

We hebben twee typen inschrijving: een Persoonlijke of een Zakelijke inschrijving.

1. Persoonlijke inschrijving

Het inschrijfgeld voor deelname aan de première edition Rallye Gourmand Achterhoek bedraagt voor een persoonlijke inschrijving € 375,00 per equipe. 

2. Zakelijke inschrijving

Het inschrijfgeld voor een zakelijke inschrijving bedraagt € 500,00. Dit is zoals hierboven bij punt 1 staat beschreven maar inclusief een full color advertentie op A4 formaat. U ontvangt tevens een factuur voor het volledige bedrag.

Natuurlijk hebben we ook interessante mogelijkheden voor sponsoring. Wilt u hierover meer informatie neemt u dan contact op met Martin Roosenboom martin@500.nu


Wat is bij het inschrijfgeld inbegrepen:

 • 2 Rallyschilden en stickers,
 • Alle routebescheiden;
 • Ontvangst met een goed verzorgd ontbijt;
 • Een stop in de ochtend met een heerlijk voorgerechtje;
 • De lunch in een toprestaurant in het hart van de Achterhoek;
 • een drankje en een hapje in de middag  bij een heel gezellig café;
 • Afsluitend diner met prijsuitreiking bij de "Bronckhorsthoeve" inclusief onbeperkt bier, wijn, frisdranken, water, koffie en thee.


Betaling:

Het inschrijfgeld dient uiterlijk voor 1 juli 2022 te zijn voldaan op IBAN: NL 15ABNA 042 356 98 99 t.g.v. Stichting Classic Rally Promotions | BIC: ABNANL2A. 


Annulering inschrijving

Bij annulering door de deelnemer wordt het volgende gerestitueerd:

 • bij annulering voor 1 mei 2022: volledige restitutie van het inschrijfgeld;
 • bij annulering vanaf 1 mei 2022 tot 15 juli 2022 restitutie van het inschrijfgeld minus € 100,00 kosten;
 • bij annulering na 15 juli 2022 volgt geen restitutie meer; wel is het mogelijk in dezelfde klasse een andere equipe in te laten schrijven.

 

 

 

© 2021 Rallye Gourmand Achterhoek. Alle rechten voorbehouden.