• (06) 299 44 500
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Introductie Rallye Gourmand

Introductie Rallye Gourmand

Voor de equipe met passie voor historische rally's, maar ook culinair wil genieten van heerlijke (streek)gerechten.

Een dag genieten van een (h)eerlijke rally door de mooiste regio van Nederland en tussen de trajecten door verwend worden door Achterhoekse chefs. Dit is de Rallye Gourmand. Taste it, Love it!


De organisatie van Rallye Gourmand is ervan overtuigd dat volgend jaar augustus het coronatijdperk ver achter ons ligt en dat de horeca weer functioneert zoals voor de epidemie.

Voor Martin Roosenboom en Frans Diepeveen reden om in deze rallyloze periode plannen te maken om eens een nieuwe rally op de kalender te plaatsen. Deze mannen, de drijvende kracht achter o.a. de Classic 500 Challenge, organiseren op zaterdag 20 augustus 2022 de première édition van Rallye Gourmand Achterhoek, welke zich vanzelfsprekend afspeelt in de Achterhoek. ​

Rallye Gourmand is niet alleen rallyrijden maar ook genieten van culinaire hoogstandjes van Achterhoekse streekgerechten. Maar denk niet dat het alleen een gezellig toertochtje wordt. Er wordt serieus gereden in 3 klassen, Expert-, Sport- en Toerklasse en conform de reglementering van de NHRF. Dus met de aanvullende verzekering en vergunningen zit het wel snor.

Inschrijven in drie klassen.
De Toerklasse is, zoals gebruikelijk op een lager niveau, met “Bol-Pijl” en “Ingetekende lijn” systemen. Hier ligt de nadruk op het genieten van een schitterende route met culinaire geneugtes maar hier en daar toch een valstrik (je).
De Expertklasse is natuurlijk andere koek; dit wordt serieus rallyrijden met meerdere zeer uitdagende kaartleessystemen. Dus van start tot finish scherp blijven. Vandaar dat we tijdens de rally zelfs geen klein glaasje alcohol schenken. De Sportklasse rijdt dan twee of drie tandjes minder, maar enige ervaring is zeker gewenst. Uiteraard geld ook voor deze beide klassen dat het culinaire deel zeker niet zal ontbreken. 

Er wordt gestart bij Boerderij “De Deel” in Rheden, onderaan de “Posbank” iets ten oosten van Arnhem. Hier worden de deelnemers al voorzien van een royaal ontbijt.

Havezathe Carpe Diem. Het ware buitenleven ervaart u op deze historische en karakteristieke Havezathe. Het ruisen van de bomen, het knisperende grint en vooral de vergezichten over de landerijen van de Achterhoek zorgen voor een ultieme natuurbeleving.
Het restaurant, gesitueerd op de oude deel, is een aanrader evenals het prachtige terras met uitzicht op de Montferlandse bossen.
Chef-kok Lars Elshof heeft voor u een heerlijk voorgerecht samengesteld om van te genieten.

Boerderijrestaurant "de Woord". hier kun je echt culinair genieten op z'n Achterhoeks!, landelijk gelegen in de buurt-schap Corle, centraal gelegen tussen Winterswijk, Aalten en Lichtenvoorde. Hier geen Rallykroket, maar het water liep ons uit de mond toen we het lunchmenu bekeken.

Na de lunch gaan we op weg naar Lievelde voor een drankje en een hapje bij “Loco” een sfeervolle horeca locatie aan het spoor dat sinds 1932 nauwelijks is veranderd. Een bezoek aan Loco is meer dan thuiskomen, waar je omarmt wordt door het gezellige interieur en de hartelijke mensen die er werken.

Finishlocatie: De Bronckhorst Hoeve, is een prachtig gerestaureerde herenboerderij uit 1872. De landelijke ligging en het stijlvolle interieur geven een gevoel van comfort en beslotenheid.
Op deze schitterende locatie in het buitengebied van Brummen hebben wij onze afsluitende borrel en een tongstrelend diner. Uiteraard zijn alle drankjes (bier, wijn en frisdranken) vanaf de finish en tijdens het diner inclusief.

De lengte van deze rally bedraagt ​​circa 200 km, mede doordat er meerdere tussenstops zijn en bij enkele locaties is er een wat langere pauze dan gebruikelijk.

Het inschrijfgeld bedraagt ​​€ 375,00. Uiteraard zijn alle drankjes (bier, wijn en frisdranken) vanaf de start tot en met de finish en tijdens het diner inclusief.

Er is slechts plaats voor 60 equipes in verband met de grootte van de accommodaties. Alhoewel er nog meer dan een jaar te gaan is verwacht de organisatie veel belangstelling, dus wacht niet te lang. De eerste equipes hebben zich al aangemeld!

Wij wensen je een mooie zomer!

Martin en Frans


© 2021 Rallye Gourmand Achterhoek. Alle rechten voorbehouden.